Faq

* Vossen

Moet ik mij bij Geocaching Live en/of Trackr aanmelden om als vos op te kunnen treden?

Ja, als je van één van deze providers gebruik maakt dan is dat inderdaad nodig. Je hebt namelijk je persoonlijke gebruikerscode of teamnaam nodig om je op deze site als vos aan te kunnen melden. Die gebruikerscode wordt vervolgens weer gebruikt om jouw Nickname als vos te koppelen aan jouw account bij de provider. Alleen zo kan door de jagers het juiste Google maps kaartje worden opgeroepen.

Waar vind ik die code?

Bij Trackr:

Die vind je door achtereenvolgens te klikken op ‘Gadgets en updates’, ‘Trackr op jouw website’ en dan zie je (bijna) onderaan staan: ‘Kopieer onderstaande code nadat je je instellingen gekozen hebt:’.. In het hier getoonde venster staat o.a. de gevraagde code (bv. iframe src=”… id=5e9c447b28035736ac1879be5d2fe732 …).

Bij Geocaching Live spelen deze codes geen rol. Geocaching Live maakt namelijk gebruik van de eigen software die je op de smartphone geïnstalleerd moet hebben staan.

Voor Locator wordt gebruik gemaakt van het IMEI-nummer van je smartphone. Hiervoor hoef je je dus nergens aan te melden. Nadeel is wel dat het pakketje niet gratis is; aan de andere kant is het niet duur en het biedt je de mogelijkheid om je gelopen tracks na de hunt/wandeling nog eens na te kijken. Zie hiervoor deze pagina. Een 30-dagen testversie van het pakketje Locator 2.20 kun je downloaden op de Viking website (let op: alleen voor Symbian-toestellen!)

Wat is het IMEI-nummer

De afkorting IMEI staat voor International Mobile Equipment Identity, vrij vertaald “Internationale Mobiele Toestellen Identiteit”. Je kunt het IMEI nummer zien als een serienummer, net als op auto’s, brommers en wapens beschikt jouw mobiele telefoon over een serienummer. Dit serienummer kun je over het algemeen op drie plaatsen terug vinden:

– Op de zijkant van de (orginele) doos van de telefoon op een wit stickertje met een barcode

– Onder de accu op een wit stickertje, vaak met barcode

– Door op de GSM *#06# in te toetsen.

Bij de aanmelding van een vossenjacht moet ik een coördinaat bepalen van het gebied waar ik ga wandelen. Hoe kan ik dat het beste doen?

Let op! De gevraagde coördinaten moeten in het formaat dd.ddddd worden ingebracht!

Tip: Ga naar Google Maps, zoom in op het gebied waar de vossenjacht plaats zal gaan vinden, klik met de rechter muis knop in het gebied en klik met links op “Wat is hier?”. Op dat moment zie je in de zoekbalk boven aan de pagina de coördinaten verschijnen. Plak het deel links van de komma in het Noord-veld van het aanmeldingsformulier en het deel rechts van de komma in het Oost-veld.

Bij mijn provider kan ik een interval instellen voor de frequentie waarop mijn positie wordt doorgegeven. Welke instelling kan ik het beste kiezen?

Het lijkt mij redelijk om 1x per minuut jouw positie door te geven. Dus, laten we eerst afspreken om de interval op 1 minuut in te stellen.

Zijn er nog verder nog speciale instellingen waar ik om moet denken?

Ja, die zijn er:

Bij Locator: Zorg er voor dat je de URL-instelling wijzigt in www.foxhunt.nl/gps/gpsloc.php. Deze instelling zorgt er voor dat jouw trackpunten naar de database van Foxhunt.nl worden weggeschreven en dat jagers deze kunnen bekijken. Na de wandeling of hunt kun je dan op http://www.foxhunt.nl/gps je gelopen tracks bekijken.

Bij Trackr: Zorg er voor dat je de instellingen hebt staan zoals hieronder. Deze instellingen zorgen er voor dat iedereen je ook kan zien.

Ik heb een vossenjacht aangemeld, maar deze wordt niet op de kaart getoond. Hoe kan dat?

Hiervoor kunnen meerdere redenen zijn:

– Je hebt de vossenjacht nog niet bevestigd. Zie de toegestuurde mail.

– Je hebt de start-coördinaten niet ingevuld, of de waarden 0 en 0 gegeven. Lees hierboven hoe je de juiste coördinaten m.b.v. Google Maps kunt bepalen.

– Op de kaart worden alleen de vossenjachten van vandaag, morgen en overmorgen getoond. Is jouw vossenjacht later gepland, dan is hij dus nog niet zichtbaar.

* Jagers

Moet ik mij als jager ook aanmelden bij één van de drie providers om met de vossenjacht mee te kunnen doen?

Als de vos gebruik maakt van Google Latitude of Trackr is dat niet nodig. Alles wat je in dat geval nodig hebt om mee te doen vind je op Foxhunt.nl

Maakt de Vos gebruik van de diensten van Geocaching Live, dan moet je je als jager inderdaad aanmelden met de gegevens die je ook op Geocaching.com gebruikt. Daarnaast moet je de bijbehorende Geocaching Live software geïnstallleerd hebben op je smartphone. Je gebruikt namelijk deze software om de vos te tracken. Lees er hier meer over.

Moet ik me als jager bij Foxhunt.nl aanmelden om aan de vossenjacht mee te kunnen doen?

Per sé nodig is het niet, maar je prestaties komen pas in de statistieken te staan als je je hebt aangemeld. Bovendien: je kunt je inschrijving altijd weer intrekken.

Ik heb een Symbian-toestel (bv. Nokia) en heb het pakketje Locator op mijn telefoon geïnstalleerd staan. Kan ik daarvan gebruik maken bij een vossenjacht?

Ja, heel goed zelfs! Zorg er wel voor dat je de URL-instelling van Locator op je gsm wijzigt in www.foxhunt.nl/gps/gpsloc.php. Deze instelling zorgt er voor dat jouw trackpunten naar de database van Foxhunt.nl worden weggeschreven en dat jouw eigen positie-gegevens vergeleken kunnen worden met die van de vos. Op de server van Foxhunt.nl wordt dan snel de onderlinge afstand en peiling bepaald en naar de webpagina gestuurd.

Test op jouw mobiel maar eens met de url: http://www.foxhunt.nl/locator1.php?vimei=353184035703169. Bovendien kun je na de wandeling of hunt op http://www.foxhunt.nl/gps je gelopen tracks bekijken.

Ik heb Locator op mijn toestel staan, maar zie mijn naam niet in het lijstje met namen staan. Hoe kan dat?

Dat komt omdat jouw IMEI-nummer niet in het systeem bekend is. Wijzig dit alsnog in je profiel-instellingen.

Ik wil ook in het veld wel eens op mijn mobiel bekijken of er een vos in de buurt is. Kan dat?

Daarvoor is een aparte pagina klaargezet, te vinden op www.foxhunt.nl/mobiel/. Dit kaartje laat zien welke vossen vandaag actief zijn.

Hoe kan ik controleren of mijn aanmelding als jager is gelukt?

Klik op de menu-keuze “Ranglijsten”. Als je naam daarin voorkomt, dan is de aanmelding gelukt.

Mijn naam komt niet voor in de ranglijsten. Hoe kan dat?

Waarschijnlijk heb je je aanmelding als jager niet bevestigd. Lees de bevestigingsmail nog eens door en bevestig je aanmelding.