Spelregels

Spelregels Foxhunt.nl

Zoals bij elk spel hoort ook bij het spel foxhunt een aantal spelregels:

 • Voor allesWees voorzichtig!! Dit spel kan je op allerlei plaatsen brengen, waar de manier waarop je de vos bejaagt voor jou een potentieel risico zou kunnen opleveren.
  • Houd je aan de verkeersregels. Dus ga niet met je smartphone in de hand achter het stuur van je auto zitten! Behalve dat het je een forse boete kan opleveren is het ook levensgevaarlijk. Hetzelfde geldt in mindere mate voor op de fiets, maar ook daar blijft voorzichtigheid geboden.
   Tip: als je op het huntscherm het hokje naast de refresh knop aanvinkt en je klikt vervolgens op ‘Ververs scherm’, dan wordt het scherm elke minuut automatisch ververst.
  • Houd je aan de lokale wetgeving. Parkeer je auto of fiets niet waar dat niet mag, respecteer andermans eigendommen en betreed geen privégrond.
 • De vos moet tot op een afstand van minder dan 50 meter worden benaderd. Lukt dat, dan krijg je op het schermpje van je smartphone een melding te zien met de tekst “Gefeliciteerd … etc.” en een foxcode. Met behulp van die foxcode én jouw huntercode (die je bij inschrijving hebt ontvangen, zie de bevestigingsmail) kun je je fox-catch loggen.
  Het hunt-scherm laat na elke keer het scherm verversen zien hoe groot de afstand tot de vos op dat moment is.
  Advies: stel de update-interval op je smartphone op de laatste meters in op 10-15 seconden, want anders wordt jouw positie niet vaak genoeg geupdate.
 • Elke vos mag 24 uur per dag/7 dagen in de week worden bejaagd. Je mag een individuele vos maar één keer per dag loggen, wat wordt afgedwongen door het feit dat de foxcode 1x per dag wordt gewijzigd.
 • De vossen kiezen dagelijks een andere route en wijzigen daarbij om de twee uren hun koers, steeds op het even uur. Drie keer per dag kiezen ze een koers richting de plek van vertrek.

Waarschuwing (Met dank aan JandeBehanger):
In de Nederlandse grensstreek zijn de buitenlandse zenders vaak veel sterker dan de Nederlandse zenders. Met een gsm abo loop je dan de kans om aan het einde van de maand voor een nare verrassing komt te staan; met een prepaid verdwijnt slechts je beltegoed als sneeuw voor de zon. De datakosten in het buitenland zijn veel hoger dan je hier in Nederland gewend bent.

Daarom: Laat je gsm in de grensstreek niet automatisch een netwerk kiezen, maar stel dit in op handmatig.